torsdag den 11. maj 2017

STAReast 2017 - Onsdagens Oplevelser

Så blev det tredje dagen på STAReast-konferencen, og dermed en dag med mange flere forskellige indtryk og oplevelser. Hvor mandagen og tirsdagen har været fyldt med halvdags tutorials, så er det om onsdagen, at der er track sessions. Ved track sesions kører der 6 parallelle faglige præsentationer og 3 tekniske præsentationer (sponsorerne) - så der skal tilvælges og fravælges. Udover dette kører der også nogle generelle sessioner kaldet Keynotes.

Morgenen startede med, at Lee Copeland officielt åbnede konferencen, og introducerede den første keynote.

Den første keynote var med emnet 'The Power of Doubt: Becoming a Software Skeptic' med Zeger Van Hese. Det var et indlæg om hans lidt personlige rejse mod skeptisisme og det lidt okulte. En meget god start på, da det var med lidt brede pensler, men alligevel ganske interessant og relevant. Hvis jeg skal uddrage nogen punkter om, hvordan skeptisisme kan hjælpe i test, så er det: (1) Stil spørgsmål, og udfordr svarene. (2) Afvis sikkerhed. (3) Accepter der er ting vi ikke ved. (4) Gør brug af styrken (force) ved skeptisismen.

Det er så populært at opstille manifester, og det skete også her:



Den anden keynote var med emnet 'What Really Happens When You Deliver Software Quickly' med Sally Goble (Head of QA). En spændende fortælling om The Guardian's rejse mod en ny leverancemodel med fokus på time-2-market - og med fokus på ændringen af QA-rollen. Først og fremmest drejede det sig om en holdningsændring, idet der ikke mere er beov for perfekt software - der sker kontinuerlig deploy til produktion, og med op til 100 releases i døgnet, er der mange muligheder for at få rettet fejl. De smed al automatiseret test ud, og begyndte hvad de kaldte 'light touch testing', og som kan udføres af alle i teamet. De havde også indført mottoet 'Not Wrong Long'. Hun nævnte følgende tre hovedindsatsområder:
  1. Gør det muligt for teams at forbedre kvaliteten: Nye og innovative værktøjer, sætte standarder og en væg med de mest anvendte devices.
  2. Find problemerne i produktion hurtigt: Tip værktøjer, overvågning og metrikker.
  3. Crowd source brugerne: Erstattet test med beta versioner, fejlrapporteringsværktøj i app'en og inddragelse af brugerhjælpteamet.
Efter de to keynotes var EXPO'et åbent med 39 stande med forskellige udbydere af værktøjer m.m., herunder en virksomhed som søgte testere (forskellige roller) - det var meget åbent med rekruttering.

Så begyndte de forskellige track sessions, og som før nævnt, dermed også en masse valg - til og fra.

Den første track session jeg valgte var 'AI and Machine Learning for Testers' med Jason Arbon. En spændende, men meget nørdet præsentation. Der var to dele i hans præsentation: Brug af AI i test og test af AI. Jason forsøgte at præsentere, hvordan man skriver kode der tester en app jeg ikke kender? Der var en masse konkrete visninger med eksempler, som var rigtig interessant, men også en række udtalelser - som 'AI erstatter automatiseret test, det sker i dag, det er ikke kun fremtiden, det er her nu'. Men også en udtalelse som var i relation til test af AI - nemlig at teste ved grænserne, altså udfordre udfaldsrummet. Så vi kan godt bruge nogle af testteknikkerne her også.

Derefter var det 'Continuous Context Driven Test Improvement' med Jeroen Mengerink. Når nu der er et emne der omhandler testprocesforbedring - så kan jeg bare ikke lade være. Jeroen opstillede i ny og anderledes måde, at gennemføre assessments på - det var rigtigt spændende, og jeg havde nogle gode diskussioner med ham - MEN MEN MEN: Der var ikke meget nyt. Det han siger kort og godt er, at man altid skal tilpasse sig til situationen - JAMEN, det gør jeg da altid, når jeg laver assessments. Nyt var det til gengæld at formulere forbedringsforslagene som user stories:

As senior IT-director,
I want to increase test efficiency,
so that the testing cost is reduced by 20%

As scrum team member,
I want to automate the regression tests,
so that the effort for regression testing is reduced

As product manager,
I want to increase the release frequency,
so that we will be more competitive.

Dagens sidste track session var med emnet 'The DevOps Challenge: Now Is the Time to Be a Champion of Quality' med Lisa Dronzek. Der er altid en smutter på disse konferencer, og den havde jeg valgt. Det var mere salg af nogle ydelser, og ikke præsentation der dækkede titlen. Skuffende.

Onsdagen sluttede af med 'Lightning Strikes the Keynotes' - hvor der kommer en række indlægsholdere op i 5 minutter, og præsenterer et emne - som sædvanligt både sjovt og interessant. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar